Sint-Idesbald is gelegen aan de Westkust. De Westkust omvat de kleine, maar gezellige badplaatsen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Middelkerke. Eenmaal je het strand en de dijk verlaat, de duinen, slikken en schorren achter je laat, kom je in een polderlandchap, met unieke natuurgebieden en lommerrijke bossen: ‘de Westhoek’, een ongerept stuk Vlaanderen met kleine, maar mooie steden en dorpen.

De Westhoek charmeert ook door de vele stadjes en dorpen vol verhalen. En wie in de Westhoek ‘den grooten oorlog’ zoekt wordt stil bij duizenden jonge namen op dode letterstenen.

Ten zuiden van Ieper strekken zich de West-Vlaamse heuvels uit. Verwacht je aan verraderlijke hellingen, prachtige holle wegen, snippers bos en bovenal wijdse vergezichten.

De Westhoek koestert zich tussen de Noordzee en de onzichtbare ‘Schreve’, zoals hier de grens met Frankrijk wordt genoemd.

Koksijde-Oostduinkerke heeft zich bij de Top 10 van duurzame Europese badplaatsen geschaard. “Koksijde heeft zijn lokale identiteit, zijn natuurlijke en culturele erfgoed, zijn natuurschoon en een schoon milieu weten te behouden.” Na de Azoren, ontving Ierapetra (Kreta) de prijs voor de 2e plaats en de eilanden Gozo en Comino (Malta) de 3e prijs. Koksijde werd 9e.