St-Idesbald is al decennia lang het kunstenaarsoord bij uitstek aan de Belgische kust.

Talloze gerennomeerde kustenaars zijn er zich in de loop der jaren komen vestigenen hebben er blijvend hun stempel op gedrukt. Wie meer over hen te weten wil komen, kan terecht in de vele, kleinere kunstgallerijen, ateliers en tijdelijke tentoonstellingen.

Sint-Idesbald is bovendien de thuishaven van schilder Paul Delvaux. Het delvauxmuseum is zeker een bezoekje waard en bevindt zich op wandelafstand van het appartement.

Meer info: www.delvauxmuseum.com

Andere musea in de buurt:

Abdijmuseum Ten Duinen 1138 (www.tenduinen.be)
Kunstencentrum Ten Bogaerde
Het Florishof
Het Krekelhof (www.museumkrekelhof.be)
Het Vanneuvillehuis
Museum Taf Wallet
De Keunekapel

Erfgoed

Ontdek bovendien enkele architecturale pareltjes van ons patrimonium via een rijkdom aan erfgoedwandelingen en fietstochten: van de eerste vissershuisjes over sprookjesachtige cottages, modernisme en art deco naar hedendaagse architectuur.

Folklore

Waar ter wereld vind je nog garnaalvissers te paard?
Inderdaad, in Oostduinkerke, hier is de visserijfolklore nog
steeds een levendige traditie die gekoesterd wordt. Breng een bezoekje aan het nationaal Visserijmuseum (www.visserijmuseum.be) of neem deel aan één van de garnaalevenementen.

‘Den Grooten Oorlog’ (1914-1918)…

… liet zijn sporen na aan de Westkust en in de Westhoek: er zijn honderden gedenktekens, militaire begraafplaatsen van soldaten en militairen van verschillende nationaliteiten, monumenten, oorlogssites, bunkers, etc.

Meer weten? Breng dan een bezoek aan het Vredesmuseum in de IJzertoren en het interactieve In Flanders Fields Museum in Ieper. In Ieper wordt iedere dag om 20 uur de Last Post geblazen onder de Menenpoort.

Meer info:
www.flandersfields.be