Omdat wij zelf sinds enkele jaren een hond hebben en gemerkt hebben hoe moeilijk het soms is om een geschikte vakantiewoning te vinden, zijn kleine en middelgrote honden welkom in ‘Mirabello’, zonder extra kosten. We beperken wel de grootte omwille van de beschikbare ruimte. Weegt jouw hond > 15 kg, maar heeft hij weinig beweegruimte nodig, laat ons dat gerust weten.

Wij zijn niet zo gebrand op huisregels: jullie kennen jullie hond het beste en kunnen beter inschatten of jullie hem/haar wel of niet alleen in het appartement kunnen laten voor een paar uur (vb. etentje, een boodschap…). Zolang de hond niets stuk bijt en geen overlast bezorgt aan de andere bewoners, is er geen probleem. Wanneer er klachten komen of schade wordt vastgesteld, zullen wij uiteraard ingrijpen en en de kosten aanrekenen.

Ons terras (25m2) is volledig afgesloten (zowel het privé als het gemeenschappelijk deel). Rechtover het appartement kom je onmiddellijk in de Noordduinen waar je de hond zijn/haar behoefte kan laten doen.

Ter beschikking:

– voeder -en drinkbak;
– plaid voor zetel;
– contactgegevens dierenartsen in de omgeving.

Opgelet: in Koksijde moeten honden ten allen tijde aangelijnd blijven én moet hondenpoep altijd worden opgeruimd: op de stoep, op het strand, of in de graskant. Overal. Volle zakjes mogen niet op straat, in de goot of de rioolput gegooid worden. GAS-ambtenaren voeren regelmatig controles uit. Potentieel gevaarlijke honden moeten altijd een muilkorf dragen.

Met de hond op het strand

Vanaf 16 september tot en met 31 mei mag je altijd en overal met de hond op het strand. Van 1 juni tot en met 15 september mag dat ook, maar dan voor 10.30 uur en na 18.30 uur.

Wie met zijn hond toch tussen 10.30 uur en 18.30 uur op het strand wil ravotten, kan dat in 3 uitgestippelde hondenzones:
– vanaf het Lucionplein in Sint-Idesbald tot aan de gemeentegrens met De Panne
– tussen de Vredestraat-Elisabethplein in Koksijde en Sint-André (Gilles Scottlaan)
– tussen de Fairybankhelling in Oostduinkerke tot aan de Westenwindhelling (Groenendijk)

Met de hond op andere plaatsen

Honden zijn niet toegelaten op begraafplaatsen, openbare gebouwen en in de gemeentelijke zwembaden. Ook in natuurgebieden kunnen bepaalde begrazingszones en kwetsbare gebieden verboden offlimits zijn voor honden. De zones staan duidelijk aangeduid op de wandelkaarten en wandelwegen.

Meer info:
www.dekust.be/nl/met-de-hond-aan-zee